DEBAT DES DE LA PUDUP DE CARA A LA VAGA GENERAL EUROPEA DEL 14N

Estem  d’acord en que hem de dirigir-nos cap a una mobilització conjunta que tingui capacitat de pressió suficient com per canviar l’atac que l’educació pública està patint i al mateix temps, començar la construcció de la nostra veritable educació pública. També sabem que per arribar a aquest tipus de mobilitzacions necessitem construir un moviment estudiantil més ampli, conscienciat i cohesionat, i això no es construeix de manera fàcil i ràpida.

Necessitem treball d’assemblees per augmentar el nombre d’estudiants implicats en la lluita, com a mobilitzacions que vagin augmentant en contundència i pressió. Però cap dels dos anteriors requisits pot ni ha de desplaçar a l’altre. Al igual que necessitem el recolzament dels docents i treballadors de la universitat pública com a part implicada.

PROPOSTES

Totes la propostes que segueixen es veuran més que condicionades per la convocatòria de *VG pel 14 de Novembre a diversos països del sud d’Europa (Espanya, Itàlia, Portugal, Grècia, etc). Aquesta serà una data en la qual no hi haurà dubte que ho hem de donar tot perquè sigui un èxit, però hem de tenir consciència que també serà una data que centrarà molts esforços, deixant de costat altre possible treball més centrat en la temàtica netament estudiantil, i ser conscients del desgast que tindrem després de la data, per la qual cosa afectarà enormement al moviment estudiantil, laboral i social.

Una de les qüestions que hauríem de plantejar-nos és la necessitat de noves mobilitzacions educatives abans que acabi el quadrimestre. Tenint en compte que ens plantegem seriosament durant aquest curs poder arribar a una possible vaga indefinida que posi sota pressió els responsables del desmantellament de l’educació pública. Així doncs, seria convenient considerar la possibilitat d’una mobilització de més d’un dia (sempre i quan ens veiem amb les forces suficients sense desgastar el moviment). Podria ser una primera prova de mobilitzacions de més d’un dia.

Tenint com a objectiu comú l’enderrocament del desmantellament de la Universitat Pública.

Volem:

Fer mobilitzacions de més d’un dia seguit?

Fer mobilitzacions que no incloguin vaga?

Decidir una data de mobilització i que aquesta data sigui al mateixa de cada mes?

Hem de considerar com, és a dir, de quina forma volem participar des del sector educatiu en aquesta vaga.

A causa de la necessitat de construir un moviment en defensa de l’educació pública cada vegada més gran, s’ha recollit la proposta de celebrar a Barcelona una trobada del moviment en defensa de la universitat i l’educació pública. Es valorava tant fer-ho a nivell català com també amb altres moviments de l’Estat espanyol i fins i tot d’altres països.

El debat està obert. Aprofitem la mateixa vaga del 14N per parlar, en el carrer, en la feina, en les aules. La unió fa la força.

Qui no vulgui o no pugui anar a la vaga, que aquest dia sigui un dia:

– per debatre a l’aula quin futur ens estem treballant…

– per manifestar-se de la precarietat laboral, amb samarretes reivindicatives, per parlar als usuaris del que estem patint…

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari, no cal que escriguis ni nom ni correu electrònic

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s