ELS ESTUDIANTS DONEN SUPORT AL PAS UPF

Imatge

Els col·lectius d’estudiants i organitzacions sotasignants presents a la Universitat Pompeu Fabra volem posar de manifest el nostre suport incondicional a la lluita que el Personal d’Administració i Servei (PAS) dels nostres campus ha començat després de la seva assemblea del 24 de gener del 2013, com també a les qüestions que fa anys que reivindiquen.

 Creiem necessaris espais de trobada assemblearis on els treballadors puguin compartir problemàtiques i situacions que els afecten a tots ells. És del debat i la reflexió comuna des d’on creiem que s’arriben a trobar mesures de protesta i solucions a aquests problemes que els afecten; d’aquí la importància que trobem que té que el PAS continuï avançant i treballant en aquest sentit.

És per això que volem recolzar plenament la carta que es va enviar al rector de la universitat, així com en d’altres òrgans, en què es posava de manifest el seu rebuig als atacs als seus drets laborals i al funcionament de la universitat pública tal i com l’enteníem fins fa poc. Des de reduccions salarials a augments de jornades, reduccions de plantilla, supressió d’ajudes socials, situacions laborals fràgils com les dels treballadors i treballadores com contractes interins o eventuals…

També volem donar el nostre suport a la demanda de la Junta del PAS (JPAS) i el Comitè d’Empresa (CE), ratificada en assemblea de treballadors i treballadores, de reunir-se amb representants de la UPF per tractar els temes que actualment els preocupen. Tot i que escèptics davant la manca de voluntat de diàleg de què ha fet gala els últims anys el Rectorat –almenys amb els i les estudiants–, creiem que moltes de les mesures que s’adopten sota el pretext de la inevitabilitat per motius econòmics són evitables si hi ha voluntat de que així sigui, disposant d’una comptabilitat analítica de la universitat i establint prioritats pel què fa a despeses: podríem parlar de projectes com el Campus d’Excel·lència Internacional, pel que un cop obtinguda la distinció mancava finançament per desenvolupar el projecte, etcètera.

Trobem molt encertats els acords de l’assemblea del PAS en què es decideixen adoptar unes primeres mesures de pressió i reivindicació del què aquest col·lectiu demana. No fer l’últim fitxatge del dia, no presentar justificants o fer jornades d’indisposició col·lectiva si la gerència endureix les condicions sobre indisposicions, són algunes de les que es van aprovar en assemblea i a les que donarem suport i intentarem que tinguin èxit sempre que es facin.

La lluita dels treballadors i treballadores del PAS i del professorat de la universitat pública és també la nostra lluita perquè entenem que ambdues lluites sectorials es reforcen i es retro-alimenten quan conflueixen en una sola. La comunitat universitària veiem dia a dia com, tot i ser majoria i qui passa més hores dins dels campus i en contacte amb el dia a dia i el seu funcionament, cada cop tenim menys poder de decisió dins dels òrgans institucionals. En aquells òrgans en què realment el què s’hi aprova té conseqüències directes sobre les condicions laborals, dels estudiants, etc. El paper que la comunitat universitària hi té és o ínfim o infrarrepresentat, fent que la seva participació en aquests sigui sovint testimonial. Sabem que la intenció d’aquells que estan promovent les reformes de la universitat pública i en concret les del model de governança, fan passos cap a una accentuació d’aquesta situació i cap a una concentració de poders major.

Ho hem intentat. Però dins d’aquests òrgans no Imatges’hi troba la solució als nostres problemes. És per això que és fora d’aquests on treballadors i treballadores del PAS, professorat i estudiants hem de caminar plegats en la defensa de la universitat pública i en l’empoderament col·lectiu per fer passos cap a la garantia d’uns drets socials que considerem irrenunciables.

Assemblea Anarquista de la UPF  

Associació d’Estudiants Progressistes – UPFAssemblea de Polítiques de la UPF                                            

Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans – UPF (Campus Ciutadella, Campus Poblenou)

Universitat Pompeu Fabra, 15 de febrer del 2013

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari, no cal que escriguis ni nom ni correu electrònic

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s