NO als acomiadaments ni a la precarietat a la UPF
SÍ a una Universitat pública, catalana i de qualitat

El mal anomenat Pla de Sostenibilitat de la UPF fins ara ens ha portat
al PDI:
·         Empitjorament de les condicions de treball que es concreten especialment en els professors associats: reducció dels sous a la meitat i contractes trimestrals
·         A la resta del professorat augment encobert de la dedicació docent
·         Cap respecte als òrgans de representació: acomiadament del President del Comitè d’Empresa del PDI
al PAS:
·         Acomiadament del personal de reforç en alguns serveis
·         Reduccions de jornada de 35 a 25 hores
·         Acomiadament de 5 treballadores
Denunciem aquestes mesures que precaritzen la vida de les treballadores i els treballadors  reduint els seus sous o acomiadant-les.
Denunciem aquestes mesures perquè sabem que hi ha moltes altres despeses que es poden racionalitzar o eliminar (protocols, càterings, externalització de serveis, assessors, complements i plusos d’alts càrrecs, etc.); perquè les retallades van sempre contra els mateixos, els treballadors i treballadores de les categories amb sous més baixos; perquè no acceptem les retallades als serveis públics, perquè no volem pagar la crisi i perquè ni l’acomiadament ni la precarietat laboral són cap solució. Si es precaritzen els serveis públics, no només precaritzen el nostre lloc de treball, sinó també tota la societat .
Tanmateix, sempre hi ha més d’una opció: el govern d’aquesta universitat s’ha girat d’esquena als treballadors i treballadores, ha girat l’esquena als seus propis criteris de qualitat i excel·lència. Podrien haver optat per plantar-se (com han fet altres rectors d’Universitats catalanes), per negar-se a aplicar mesures que en un context d’atur i crisi sistèmica condemna persones a la pobresa, mesures que, amb l’acomiadament del professorat i el tancament d’espais, desballesta els eixos d’una Universitat de qualitat per a la qual tantes persones han lluitat.

Exigim al govern de la universitat que retiri aquestes mesures tan contràries a l’esperit de servei públic i l’emplacem a comprometre’s en la defensa de la universitat pública, catalana i de qualitat al servei de la societat

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari, no cal que escriguis ni nom ni correu electrònic

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s